ALBLASSERDAM – Een grote meerderheid van de leden van de Gereformeerde Gemeente in Nederland in Alblasserdam heeft woensdagavond ingestemd met het voornemen om het terrein van Zijderveld in Alblasserdam te kopen voor de bouw van een nieuwe kerk. Momenteel worden zondags de erediensten gehouden in het gebouw aan de Kerkstraat. Dat is echter te klein. De kerk is daarom al langer op zoek naar een nieuw gebouw.

In 2011 waren er plannen om de kerk te bouwen op het oude Wipmolenterrein. Voor dit plan was de toestemming van minimaal 75 procent van de leden voor nodig. Tijdens de ledenvergadering werd die 75 procent net niet gehaald.

Met het nieuwe plan, dat in de afgelopen weken aan de leden werd gepresenteerd tijdens besloten vergaderingen in de Havenkerk, werd woensdagavond met een ruime meerderheid ingestemd: bijna 95 procent van de aanwezige leden, stemden voor het nieuwe plan.

Het is met het nieuwe plan de bedoeling dat het nieuwe kerkgebouw gebouwd wordt op het terrein waar nu Zijderveld Home en Garden is gevestigd aan de Vinkenpolderweg, langs één van de entrees van Alblasserdam. Het terrein is ongeveer 8500 vierkante meter groot.

Later volgt wellicht nog meer informatie.

De Gereformeerde Gemeente in Nederland kerkt nu nog in het kerkgebouw aan de Kerkstraat in Alblasserdam.