ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 januari 2020, met dank aan alerte buurtbewoners, een 38-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak. De inbraakpoging vond rond middernacht plaats in de Polderstraat in Alblasserdam. De man stond met inbrekersgereedschap in de hand tussen twee woningen. Twee buurtbewoners zagen de Pool en probeerden hem te pakken. Dit lukte in eerste instantie, maar later wist de dertiger toch te ontsnappen.

Diverse politiewagens kwamen met spoed ter plaatse. Ook het Team Parate Eenheid zocht mee. De man werd uiteindelijk verstopt aangetroffen tussen de auto’s op het terrein van Autobedrijf Sels aan de Edisonweg. Daar werd hij alsnog ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Het inbrekersgereedschap werd teruggevonden in bosschages.

De politie laat maandag weten dat de man nog vast zit.