ALBLASSERDAM – Een kat heeft in ieder geval vanaf zaterdag 18 januari 2020 in een boom langs de Voltastraat in Alblasserdam gezeten. Buurtbewoners hadden afgelopen weekend al geprobeerd het dier eruit te halen, maar dat mislukte. De kat zat maandagmiddag 20 januari op 17 meter hoogte en durfde niet meer te bewegen.

Met een hoogwerker is geprobeerd om erbij te komen, maar daar was de afstand te groot voor. De brandweer kon er ook niet bij komen en de dierenambulance kwam ‘s middags ook niet. De kat, waarvan de eigenaar nog niet bekend is, zat al minstens 2 dagen zonder eten en drinken.

In de avond ging Alblasserdammer Hans Luijk met zijn collega belangeloos de boom in, om het dier te redden. Met behulp van een schepnet kon het dier na vele pogingen worden gevangen. Het schepnet, van iemand van de dierenambulance, klapte echter onverwachts in. De kat viel uit het net en viel meters naar beneden en kwam met een doffe plof op de grond terecht.

Direct daarna sprintte het dier weg. Het is tot nog toe (23.00 uur) niet aangetroffen. De verwachting van de medewerkster van de dierenambulance is dat het dier gewond is.