HENDRIK-IDO-AMBACHT – Zondagochtend 19 januari 2020 is in een achtertuin van een woning aan de Kerkstraat in Hendrik-Ido-Ambacht een damhert aangetroffen. Het dier is een dag eerder ontsnapt vanuit een wei in Ridderkerk. Het hert is vermoedelijk in de nacht overgezwommen en is daarna bij de Kerkstraat op de kant geklommen. Een poging om het dier te vangen, mislukte. Het hert schoot tussen struiken en langs mensen, rende de straat over en schoot daar een woonwijk in.

Na enige tijd in de Oranjestraat te hebben gestaan, ging het damhert er weer in volle vaart vandoor richting de Kerkstraat en later de Veersedijk. Bij de rotonde met de wereldbol sloeg het dier rechtsaf naar de Graaf Willemlaan. In de brandgang kon het beest tegengehouden worden.

Een dierenarts kwam ter plaatse om een verdovingsspuit in het hert te blazen. Dit ging niet helemaal goed, waardoor de grazer met grote sprongen richting de mensen aan het einde van de brandgang rende. Daar wist een aantal buurtbewoners het dier tegen de grond te werken. Dierenarts Anton Fennema van Dierenziekenhuis Stroowaert uit Oud-Beijerland prikte vervolgens nog een verdoving erin, waarna het hert versuft raakte en achterin een auto kon worden gelegd. Het dier is daarvandaan weer teruggebracht naar zijn weide aan de Pruimendijk in Ridderkerk.