NIEUW-LEKKERLAND – Een 42-jarige automobilist uit Nieuw-Lekkerland is in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari 2020 met hoge snelheid gecrasht op de Zijdeweg tussen Oud-Alblas het Nieuw-Lekkerland. De man reed rond 01.15 uur over de N481. Net voor de Zijdebrug reed de automobilist in een flauwe bocht in volle vaart rechtdoor.

Hij reed een stuk door de berm, reed een verkeersbord omver, botste tegen een schrikblok, vloog rechtdoor over een sloot heen, botste aan de overkant van de sloot tegen boompjes en kwam enkele tientallen meters verderop in een sloot tot stilstand.

De politie en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De man bleek uiteindelijk nauwelijks gewond te zijn geraakt.

Omdat een blaastest uitwees dat de veertiger te veel alcohol had genuttigd, werd de man ter plaatse aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Een ademtest op het politiebureau moet uitwijzen hoeveel alcohol de bestuurder precies heeft genuttigd.

Update: De 42-jarige Nieuw-Lekkerlander had ongeveer drie keer meer alcohol gedronken, dan voor hem als bestuurder was toegestaan, zo wijst een ademanalyse uit. 655 UGL om precies te zijn.