ALBLASSERDAM – Een scooterrijdster uit Alblasserdam is zaterdagmiddag 18 januari 2020 ten val gekomen, nadat zij werd aangereden door een automobilist die haar in wilde halen. De vrouw reed met haar scooter op de Edisonweg en wilde afslaan naar de Ohmweg. Een automobilist die achter haar reed, zag de vrouw vaart minderen, maar had niet door dat de scooterrijdster dit deed om af te slaan. De man gaf gas en wilde de jonge vrouw inhalen.

Op dat moment kwamen de twee met elkaar in botsing. De Alblasserdamse ging met haar scooter onderuit en raakte lichtgewond. De scooter raakte beschadigd en van de auto raakte een band lek. De politie kwam ter plaatse voor hulp. De inzet van de ambulance werd geannuleerd. De scooterrijdster liep ‘slechts’ zere billen op en kon, nadat de gegevens waren uitgewisseld, zelfstandig haar weg vervolgen.

De verzekeringen van de beide partijen gaan kijken wie verantwoordelijk is voor welke schade. De vrouw hoorde op het naastgelegen (brom)fietspad te rijden; de automobilist haalde in, terwijl zijn voorligger aan het afslaan was en hier ook richting voor aangaf.