ALBLASSERDAM – Roy Worthington en Coby Worthington – Baan uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans bezocht het gouden echtpaar op vrijdag 17 januari 2020 in hun woning aan de Wilgenlaan. Roy (71) en Coby (73) leerden elkaar kennen in Dordrecht. “Hij speelde in een bandje en ik was daar met wat vriendinnen. In de pauze kwam hij naar ons toe en maakten we een praatje. Hij was 16 en ik 18 jaar oud. Omdat ik bijna jarig was, vroeg ik of hij ook op mijn verjaardag wilde komen spelen. Dat vond hij goed en sindsdien is het eigenlijk altijd ‘aan’ geweest tussen ons,” vertelt mevrouw.

Mevrouw werd geboren in Streefkerk en meneer op het Indonesische eiland Java. In 1956 werd meneer daar met zijn familie het land uitgezet, omdat hij zijn Nederlandse nationaliteit hield. Op zijn veertiende kwam meneer in Nederland terecht. Zes jaar later gaven hij en zijn vrouw Coby elkaar het jawoord.

Het echtpaar kreeg twee kinderen; een zoon en een dochter. Inmiddels zijn er ook al twee kleinkinderen.

Roy en Coby hebben onder meer in Nieuw-Lekkerland en Hendrik-Ido-Ambacht gewoond. Verder heeft het tweetal 25 jaar in Zeeland gewoond. Meneer was daar in dienst bij de gemeente als opzichter. Drie jaar geleden verhuisden de twee naar Alblasserdam.

Mevrouw heeft vijftien jaar lang gewerkt in de souvenirwinkel in Kinderdijk. Verder werkte zij in Zeeland op twee plekken bij mensen in de huishouding.

Komende week wordt het jubileum in Kinderdijk gevierd met de familie.