ALBLASSERDAM – 200 mensen hebben vrijdagavond 17 januari 2020 meegedaan aan de nachtwandeling door het Lammetjeswiel in Alblasserdam. Dat zijn er dubbel zoveel als vorig jaar. De kinderen en ouders gingen tussen 18.30 en 19.00 uur van start. Het thema dit jaar was ‘wilde dieren’. Alle wandelaars kregen een kaart mee en gingen in groepjes op zoek naar de wilde dieren.

Aan het einde van de wandeling wachtte hen een kampvuur om zich aan te warmen en wat lekkers. De wandeling, die dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd, duurde ongeveer drie kwartier.

Organisatie
De nachtwandeling is een van de vijftig activiteiten uit het natuurpaspoort dat alle basisschoolleerlingen in Alblasserdam in oktober 2018 ontvingen. Organisatoren zijn het Alblasserdam Beweeg en Cultuurteam (ABC-team), de Natuur BSO en Scouting Alblasserdam. Deelname aan de wandeling was gratis.

Iedereen enthousiast
De organisatie is zeer tevreden: “Wij zijn heel blij met 200 deelnemers. Iedereen was razend enthousiast. We kijken echt met heel veel plezier terug op deze avond!,” aldus medeorganisator Jolanda Huigen.