ALBLASSERDAM – Bij kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam is zaterdagmiddag 11 januari 2020 een cheque ter waarde van duizend euro overhandigd. In het afgelopen jaar organiseerden de Alblasserdammers Willem en Rita van Arkel en Kees en Harmke Kleijwegt maandelijks een bingo-avond in de Elthetokerk. ‘De Alblas Bingo’ werd anderhalf jaar geleden door het viertal gestart.

“Deelname kost tien euro en er zijn op een avond tien rondes. Er zijn altijd leuke prijzen te winnen. De opbrengst is voor de kinderboerderij, zodat deze kan blijven bestaan,” vertelt Willem van Arkel.

De cheque werd overhandigd aan Karin Müllenberg, Meike van der Kruk en Gonnie Verboom van de Alblasserdamse kinderboerderij. Zij vertelden enorm blij te zijn met de gulle gift.

De organisatoren van de bingo hopen de komende tijd nog meer geld op te halen voor De Plantage. Zaterdag 29 februari staat de volgende bingo-avond alweer gepland. Iedereen van achttien jaar en ouder is van harte welkom om deel te nemen.

Bij de kinderboerderij kan men overigens nog goed nieuwe vrijwilligers gebruiken. Onder andere gastvrouwen, gastheren en klussers zijn welkom om zich vrijwillig in te zetten.