OUD-ALBLAS – Een 39-jarige man uit Polen krijgt van de politierechter een tweede kans om op de rechtszitting in Dordrecht te verschijnen. De man moest dinsdag 7 januari 2020 in de rechtbank verschijnen, maar kwam niet. Zijn tolk, de officier van justitie, de rechter, de griffier en de pers waren wel aanwezig. De man wordt ervan verdacht dat hij op 12 oktober 2019 met zijn auto een ongeval heeft veroorzaakt op de N214 tussen Oud-Alblas en Wijngaarden. De man zou na het ongeval zijn doorgereden. Verder zou de man niet in het bezit zijn geweest van een geldig rijbewijs. En op het politiebureau weigerde de man, die mogelijk te veel alcohol had genuttigd, mee te werken aan een blaastest of bloedonderzoek. Hierdoor kon niet worden vastgesteld hoeveel alcohol de Pool had genuttigd.

De politierechter wilde de man nog niet bij verstek veroordelen. Reden hiervoor was dat de dagvaarding in het Pools mogelijk aan de late kant is verzonden naar de verdachte. Er zal een nieuwe dagvaarding naar Polen worden verzonden.

Maandag 9 maart vindt om 11.45 uur een nieuwe zitting plaats. Als de man dan opnieuw niet op komt dagen, zal de zaak toch inhoudelijk worden behandeld.