ALBLASSERDAM – De Alblasserbosloop, die zaterdag 28 december 2019 werd gehouden in Alblasserdam en georganiseerd werd door atletiekvereniging A.A.A. heeft 645,50 euro opgeleverd voor de Roparun, via Team62. Dat meldt de vereniging maandag 6 januari 2020. Bijna honderd deelnemers kwamen op de 35e editie van de loop af. Teamcaptain Vera Moller vertelt zeer blij te zijn met de actie van de atletiekvereniging en de opbrengst die voor honderd procent naar het goede doel gaat.

“Het was lekker fris loopweer, met af en toe wat modder door de regen van de voorafgaande dagen, maar daar lieten de lopers zich niet door afschrikken. Na afloop kregen ze allemaal een oliebol en de lopers lieten zich de net gebakken bollen goed smaken,” meldt de atletiekvereniging.

Er waren ook nog prijzen:

Winnaar bij de jeugd was Maud van Det die de 3,4 km aflegde in een tijd van 18:24 minuten, gevolgd door Fleur Verweij met een tijd van 22:50 minuten.

De volwassenen liepen 4 ronden van 3,4 km.

Winnaar bij de dames was Danielle Vermeulen met een tijd van 01:08:30, gevolgd door Janna van den Berge met een tijd van 01:14:35 en als derde dame finishte Mijke de Groot in een tijd van 01:17:38.

Winnaar bij de heren was Arik Burghout met een tijd van 51:57 minuten, gevolgd door Ferdy Richter met een tijd van 57:00 en als derde heer eindigde Jan van de Wal in een tijd van 58:52 minuten.

Edward van Poelgeeest van SkyProductions ging met zijn camera en drone op pad en maakte onderstaande beelden.