ALBLASSERDAM – Tijdens de jaarwisseling 2019 / 2020 is er voor 8250 euro aan gemeentelijke eigendommen vernield in Alblasserdam. Dat meldt de gemeente Alblasserdam maandag 6 januari in een persbericht. Het gaat om onder meer kapotte verkeersborden, beschadigde ondergrondse containers, opgeblazen prullenbakken en een vernielde speeltuin. In het totaal twintig vastgestelde schades. De schade aan basisschool Het Kompas, die tijdens Oud en Nieuw is ontstaan, is bij het bedrag niet meegerekend.

Bij basisschool Het Kompas aan het Scheepsbouwplein werden onder meer een ventilatierooster, een regenpijp, een regengoot en een ruit vernield. Door de vernieling van het ventilatierooster, is er lekkage in de school ontstaan. Door oplettendheid van  medewerkers van de school, werd dit vrij snel ontdekt, waarmee meer schade werd voorkomen. Ook zit er veel modder op de ramen van de school. Dit is waarschijnlijk ontstaan tijdens het opblazen van een slootkant met vuurwerk. De inschatting is dat er bij de school voor een paar duizend euro aan schade is ontstaan. De school dient deze schade onder het kopje ‘vandalisme’ in bij de gemeente Alblasserdam, die daarmee opdraait voor de kosten zolang de vernielers niet gepakt zijn.

Tips over de vernielingen zijn nog steeds welkom bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Ophaalactie vuurwerk
“De ophaalactie van vuurwerkafval was succesvol. Er is 30 kubieke meter aan vuurwerk opgehaald. Dat is meer dan vorig jaar, toen ging het om 25 kubieke meter,” aldus de gemeente Alblasserdam in het persbericht.

Tevreden
Burgemeester Paans: “Ik kijk terug op een feestelijk verloop van de jaarwisseling. De positief ingezette campagne heeft hier in grote mate aan bijgedragen. Er zijn geen incidenten geweest en de inzet van hulpverleners was beperkt. Iedere euro aan schade is er natuurlijk één teveel. Vooralsnog is het schadebedrag minder dan vorige oudejaarsnacht. Maar het gaat wel om gemeenschapsgeld en we betalen daar met elkaar de prijs voor. Het enige aandachtspunt is wat mij betreft het voortijdig afsteken van vuurwerk in de aanloop naar oud- en nieuw en de daarmee gepaard gaande overlast. Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan een goed verloop van oud- en nieuw, aan het kindvriendelijke- en diervriendelijke uur en voor het opruimen van het vuurwerkafval. Al met al ben ik tevreden.”

 

Op de Van Hogendorpweg werd een verkeersbord vernield met vuurwerk.