ALBLASSERDAM – Meer dan veertig honden hebben zondagochtend 5 januari 2020 een Nieuwjaarsduik genomen in het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De Nieuwjaarsduik werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Alblasserdammer Sander Buist deed een oproep op Facebook om met de honden naar het Lammetjeswiel komen, om alle ‘vuurwerkstress’ eruit te rennen en te zwemmen. De oproep, die ook het nieuws haalde, werd veel gedeeld en bekeken. Zondagochtend kwamen enkele tientallen ‘baasjes’ met hun viervoeters naar het natuurgebied.

Jan Wijninga uit Alblasserdam had voor de honden een zak met twintig ballen meegenomen en er waren wat agility-attributen in het zand geplaatst. De opkomst was bovenverwachting hoog.

Na het aftellen, renden de honden naar het water. Ondertussen was er voor de aanwezigen koffie en thee. Ook was er een speciale ‘poepbak’ geregeld, zodat eventuele hondenpoep direct in de bak zou verdwijnen. Na een uur spelen vertrokken de meeste mensen en dieren weer en zat de ‘poepbak’ vol. Niet met hondenontlasting, want dat was er nauwelijks, maar met zwerfvuil zoals blikjes, flesjes en zakjes.