NIEUW-LEKKERLAND – De nieuwjaarsduik, die op woensdag 1 januari 2020 werd gehouden in de Lek bij Nieuw-Lekkerland, heeft 4500 euro opgeleverd voor de stichting Actie voor Nicaragua. De duik, die vorig jaar voor het eerst werd gehouden, ging om 13.00 uur van start met 37 deelnemers. Alle deelnemers betaalden vijftig euro voor deelname. Een aantal van hen had zich extra laten sponsoren. Het volledige bedrag is bestemd voor de stichting, die dat gebruikt om onderwijsprojecten in Nicaragua  te ondersteunen en verbeteren.

Na de duik was er voor de deelnemers en het belangstellenden warme worst -soep, -chocolademelk en glühwein, zodat er gezellig kon worden nagepraat.

Volgend jaar wordt de derde nieuwjaarsduik gehouden. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.actievoornicaragua.nl.