ALBLASSERDAM / ZWIJNDRECHT – De politie helikopter heeft vrijdag 3 januari 2020 boven de regio gevlogen, nadat er bij de politie een melding was binnengekomen over een mogelijke wapendeal op de H. Kamerlingh Onnesstraat in Zwijndrecht. De melder had volgens een woordvoerster van de politie gezien dat er diverse keren een zwart hoesje over en weer ging. De melder dacht dat er een deal werd gesloten met een vuurwapen en belde de politie. Op de grond gingen eenheden op pad en ook de politiehelikopter ging op de melding af.

Bij een controle bleek echter dat er een ongevalletje was gebeurd en dat men schadeformulieren aan het invullen was. Daarbij werden de autopapieren, die in een zwart hoesje zaten, er diverse keren bij gepakt.

Na de helikopterinzet boven Zwijndrecht, vloog de helikopter ook nog diverse surveillancerondes over Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht.