ALBLASSERDAM – Op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam zijn dinsdagochtend 24 december 2019 twee auto’s, afzonderlijk van elkaar, tegen dezelfde geparkeerde auto gebotst. Eén van de voertuigen belandde na de botsing onderaan de dijk. De bestuurster kwam met de schrik vrij.

Het eerste ongeval vond even na 08.00 uur plaats. Een man gleed met zijn auto weg in de bocht en kwam met de zijkant van zijn voertuig tegen de achterkant van een geparkeerde auto.

Tijdens het invullen van de schadeformulieren ging het opnieuw mis. Een vrouw gleed eveneens weg in de bocht en botste ook met haar auto tegen de geparkeerde auto. De vrouw schoot vervolgens van het talud af en kwam een paar meter lager tot stilstand.

De politie en drie bergingswagens kwamen ter plaatse voor hulp. De dijk werd enige tijd afgesloten voor al het verkeer, om zodoende de auto’s te kunnen bergen. Later in de ochtend is het asfalt voor de zekerheid professioneel gereinigd.

De bocht ter hoogte van het Lammetjeswiel is inmiddels berucht vanwege de ongevallen die er in de afgelopen jaren regelmatig plaats hebben gevonden. Een buurtbewoner heeft, net als bij het ongeval van een maand geleden, een mail gestuurd, waarin hij de gemeente Alblasserdam vraagt om actie te ondernemen.

Wat er iedere keer precies misgaat, is nog niet duidelijk. In november en oktober vlogen op dezelfde plek ook al auto’s uit de bocht. De gemeente Alblasserdam liet eerder dit jaar ook het asfalt al opruwen op de bewuste locatie.