ALBLASSERDAM – Honderden mensen hebben zaterdag 21 december 2019 deelgenomen aan de tweede editie van ‘Alblasserdam op weg naar kerst’. Deze wandeltocht van 2,5 kilometer door het dorp, voerde onder meer langs Landvast, de Havenkerk, de Elthetokerk en de kinderboerderij. De route werd aangegeven met honderden lampjes op straat.

2,5 kilometer
De wandeltocht ging van start op het terrein van Cultureel Centrum Landvast. Bezoekers konden tussen 18.00 en 19.30 uur starten en vandaar het kerstverhaal horen, zien en meebeleven. De tocht was ongeveer 2,5 kilometer lang, sfeervol verlicht en goed begaanbaar.

Levende standbeelden
Bij de Elthetokerk keken de deelnemers hun ogen uit. Buiten was het paleis van koning Herodes nagemaakt. In de kerk zelf stonden levende standbeelden die in beweging kwamen, nadat er een chocolademuntje was gegeven.

Eten en drinken
Bij de Havenkerk was de herberg nagemaakt en werd er gezongen. Bij de kinderboerderij werd ook gezongen. Verder waren daar schapen en een kampvuur. Bij Landvast kregen bezoekers drinken en een stuk stol. Ook langs de rest van de route was er regelmatig iets te drinken en te eten. Voor de kinderen stond op de parkeerplaats bij Landvast een grote bus, waarin zij konden knutselen. Even verderop was een stal nagemaakt.

Muziek
Binnen in Landvast was er live kerstmuziek. Deze dorpskerstzang werd uitgevoerd door Gospelkoor His Voice met medewerking van muziekvereniging Soli Deo Gloria.

Geslaagde avond
De organisatie van de wandeltocht was in handen van negen kerken in Alblasserdam. In 2017 vond de eerste editie plaats. De organisatie kijkt terug op een heel geslaagde avond. Medeorganisator Niels Verbaas vertelt: “Vele honderden bezoekers hebben meegedaan. Het weer was goed te doen; we hebben slechts een paar spatjes regen gehad. Het was een heel geslaagde avond.” In 2021 staat de derde editie op het programma.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

Deel dit bericht via...