ALBLASSERDAM – Voor een aantal leerkrachten van de Ds. Joannes Beukelmanschool van de locatie Rembrandtlaan in Alblasserdam was woensdag 11 december 2019 een bijzondere dag. De dames Boersma, Verloop en De Pater werden in het zonnetje gezet vanwege hun 25-jarig onderwijs- of schooljubileum. Het was voor hen een aangename verrassing toen ze halverwege de middag door een collega werden opgehaald in een klassieke Volvo.

Vervolgens ging de tocht naar het schoolplein aan de Rembrandtlaan, waar  inmiddels behoorlijk wat leerlingen en ouders zich verzameld hadden om hen een feestelijk onthaal te geven. Toen de oldtimer met jubilarissen het schoolplein opreed, werden er door de aanwezige leerlingen massaal feestelijke zeepbellen geblazen.

Eenmaal aangekomen voor de entree van de school, stapten de drie juffen uit en werd er een speciaal jubileumlied ten gehore gebracht. Uiteraard moesten de jubilarissen even poseren bij de auto en werden ze uitgenodigd om gezamenlijk onder een erehaag van versierde bogen door te lopen. Nadien volgden er buiten al veel felicitaties van ouders en leerlingen. De jubileumviering werd binnen feestelijk voortgezet in de aanwezigheid van het schoolteam, de directie en een aantal bestuursleden. De gezamenlijke maaltijd was daarbij ook  een mooi hoogtepunt.

Dankzij de diverse toespraken, verspreid tussen de verschillende programmaonderdelen, werd de focus nog even duidelijk gericht op de jubilerende leerkrachten. Diverse herinneringen werden opgehaald. Al met al hebben deze jubilarissen weer genoeg energie gekregen om bij leven en gezondheid nog een poosje door te kunnen gaan in het onderwijs. Tegen de achtergrond van het huidige lerarentekort krijgt zo’n 25-jarig jubileum dan toch zo maar een dubbel zilveren randje.

Tekst: Jan Kluit, locatiedirecteur.