ALBLASSERDAM – Afgelopen dinsdag, 17 december 2019, heeft er op de Randweg in Alblasserdam een aanrijding plaatsgevonden tussen een paard en een grote vrachtwagen. Het 10-jarige paard is inmiddels overleden. De eigenaresse van Dextro is op zoek naar getuigen en eventuele camerabeelden uit de omgeving. Het ongeval vond dinsdagochtend rond 11.10 uur plaats op de Randweg, enkele tientallen meters voor snackbar Margaret’s Corner.

Camerabeelden
Op camerabeelden bij de Oude Torenbrug is te zien dat even na 11.00 uur een grote dieplader de Torenbrug over gereden komt. “Ik reed op mijn paard. Ik zag de vrachtwagen al aankomen, maar kon niet nog verder uitwijken naar rechts, omdat ik al op het fietspad zat en rechts van mij auto’s geparkeerd stonden,” vertelt paardrijdster Gaby uit Alblasserdam

Verbrijzeld
De vrachtwagen kwam tegen het achterbeen van het paard aan. Het been verbrijzelde en het dier gleed uit. Gaby liep licht beenletsel op.

Morfine
De chauffeur maakte op de rotonde een rondje en parkeerde daarna zijn voertuig. De dierenarts werd gebeld. Een paar minuten later arriveerde de arts en kreeg het paard morfine. Een stalgenoot van Gaby kwam met een trailer, om het gewonde dier te vervoeren.

In laten slapen
“In Ridderkerk hebben we foto’s laten maken. Het been was verbrijzeld. Er was maar één procent kans op gedeeltelijk herstel. Dextro zou dan wel altijd kreupel blijven lopen. Toch heb ik daar eerst voor gekozen. Ik kon niet helder meer denken. Nadat ik weer bij hem langsging, bleek dat zijn gips gebroken was en dat hij door zijn been was gezakt en weer was gevallen,” vertelt Gaby, die uiteindelijk heeft besloten om ‘haar paard, haar beste maatje’ in te laten slapen en hem uit zijn lijden te verlossen.

Getuigen en camerabeelden gezocht
Gaby komt graag in contact met mensen die het ongeval hebben zien gebeuren en de vrachtwagen hebben zien rijden. Volgens Gaby reed het brede voertuig tijdens het inhalen half op het fietspad. Bij het ongeval is geen politie ter plaatse geweest. “Ik heb daar toen helemaal niet aan gedacht. Het paard had echt zoveel pijn. Er moest eerst hulp komen voor het paard.”

Contact
Mensen die iets hebben gezien of camerabeelden hebben, kunnen contact opnemen met Gaby via het nummer 0655854390.