ALBLASSERDAM – Piet en Hennie Zwijnenburg uit Alblasserdam zijn woensdag 18 december 2019 vijftig jaar getrouwd. Het echtpaar, dat sinds 3,5 jaar op de bovenste verdieping van De Hooch 1 aan de Pieter de Hoochplaats woont en daarvoor 34 jaar in de Ratelaar en dertien jaar in de Oranjestraat heeft gewoond, werd woensdag bezocht door locoburgemeester Peter Verheij. Als cadeau ontving het tweetal een boek over Kinderdijk.

Piet (73) en Hennie (71) woonden vroeger respectievelijk in de Reigerstraat en op het Scheldeplein. Daar leerden de twee elkaar kennen. Na 5 à 6 jaar verkering, gaven de Damdorpers elkaar op 18 december 1969 het jawoord in het gemeentehuis van Alblasserdam.

Meneer is in zijn werkzame leven actief geweest bij drie bedrijven. Hij startte als ijzerwerker bij scheepsbouwer IHC. Later ging hij bij het constructiebedrijf Latumebo aan de slag. Toen dit bedrijf dertien jaar later, op 19 juli 1982, failliet ging, kreeg Piet een baan bij Nedstaal. “Op de afdeling wat tegenwoordig van FNSteel is.”

Mevrouw werkte acht jaar lang bij Schoonmaakbedrijf Hoek. “Ik maakte scholen schoon.”

Het gouden echtpaar kreeg vier zonen en één dochter. Inmiddels zijn er ook al zes kleinkinderen.

Piet en Hennie gaan nog graag regelmatig met elkaar op vakantie naar onder andere de Veluwe. Het huwelijksjubileum wordt na de jaarwisseling nog een keer gevierd.