ALBLASSERDAM – Mensen die een aanhangwagen zonder kenteken op straat hebben staan in Alblasserdam, krijgen tot en met zondag 22 december 2019 de tijd om deze van de openbare weg te halen. Dit in verband met de veiligheid tijdens de jaarwisseling. Dat meldt de gemeente Alblasserdam in een persbericht. Vanaf maandag 23 december gaan de handhavers van de gemeente aanhangwagens zonder kentekenen die nog op de openbare weg staan weghalen. Dit gebeurt ook als ze met een slot zijn vastgezet aan een object in de openbare ruimte.

“Ik vind het belangrijk om overlast, criminaliteit en schade zoveel mogelijk te voorkomen in ons dorp, ook tijdens de aankomende jaarwisseling. Daarom roep ik de eigenaren of houders van de veertien aanhangwagens zonder kenteken op deze van de openbare weg te verwijderen en verwijderd te houden”, zegt burgemeester Jaap Paans.

Mensen die een aanhanger met kenteken op straat hebben staan, hebben afgelopen week een brief  gekregen met het verzoek de aanhanger weg te halen.

Wie vragen heeft over een verwijderde aanhangwagen kan vanaf maandag 6 januari 2020 contact opnemen met de afdeling Buitenruimte via telefoonnummer 14078.