NIEUW-LEKKERLAND – Vijf brandweermannen uit Nieuw-Lekkerland hebben afgelopen week, uit handen van burgemeester Dirk van der Borg, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Dit gebeurt tijdens een bijzondere gelegenheid van een speciale korpsavond van de vrijwillige brandweer in de Brandweerkazerne Bleskensgraaf. Naast de Nieuw-Lekkerlanders, kregen nog achttien brandweervrijwilligers uit Molenlanden een onderscheiding.

 

 1. De heer E. van Andel, inwoner van Groot-Ammers

De heer Van Andel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Decorandus werkzaam als calculator bij Loodgieters- en Installatiebedrijf Havelaar BV, is sinds 1981 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden, post Groot-Ammers.

 1. De heer W.H. van Beek, inwoner van Nieuwpoort

De heer Van Beek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam als productieplanner bij AkzoNobel Decorative Coatings BV, is sinds 1994 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden, post Langerak.

 1. De heer A. Blok, inwoner van Bleskensgraaf

De heer Blok is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam als zelfstandig ondernemer (Timmer en Onderhoudsbedrijf A. Blok), is sinds 1986 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden.

 1. De heer A.P. Brokking, inwoner van Nieuwpoort

De heer Brokking is benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam als zelfstandig ondernemer (AP Service), is sinds 1986 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden.

 1. De heer H.A. Brokking, inwoner van Langerak

De heer Brokking is benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam bij Alara-Lukagro BV (gespecialiseerd in geluid- en lawaaibeheersing), is sinds 1994 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden.

 1. De heer A. van Donk, inwoner van Hoornaar

De heer Van Donk is benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam als Hoofd Werktuigkundige bij RVVE Generation, is sinds 1995 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden.

 1. De heer A.D. de Groot, inwoner van Nieuw-Lekkerland

De heer De Groot is benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam als manager bij Royal IHC, is sinds 1997 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden.

 1. De heer L.M. de Groot, inwoner van Giessenburg

De heer De Groot is benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam als ZZP’er (Heihoeve BV), is sinds juli 1999 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden, post Giessenburg.

 

 1. De heer A. den Hartog, inwoner van Noordeloos

De heer Den Hartog is benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam als voorman bij Foreco Houtcontructies, is sinds 1995 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden, post Hoornaar.

 

 1. De heer D.T.H. de Jager, inwoner van Hoornaar

De heer De Jager is benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam als ZZP’er (agrariër), is sinds 1991 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden, post Hoornaar/Noordeloos.

 1. De heer J. Janse, inwoner van Nieuw-Lekkerland

De heer Janse is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, mede-eigenaar van J&V Techniek BV, is sinds 1994 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden, post Nieuw-Lekkerland.

 1. De heer R. Keijzer, inwoner van Goudriaan

De heer Keijzer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Decorandus, tot juli 2019 werkzaam als machinaal houtbewerker bij Gebr. Bos, is sinds 1997 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden.

 1. De heer W.J. Korevaar, inwoner van Bleskensgraaf

De heer Korevaar is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Decorandus, werkzaam als dieselmonteur bij Pool Trading (verkoper van tweedehands auto-onderdelen), is sinds 1995 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden.

 1. De heer C.J. Ouderkerk, inwoner van Bleskensgraaf

De heer Ouderkerk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Decorandus, werkzaam als metselaar bij Bouw- en Aannemingsbedrijf Ouderkerk, is sinds 1992 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden.

 1. De heer H.C.A. van Ramshorst, inwoner van Noordeloos

De heer Van Ramshorst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Decorandus, werkzaam als servicemedewerker bij Arie de Leeuw B.V. (service- en toeleveringsbedrijf voor de veehouderij), is sinds 1996 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden.

 1. De heer C. de Ruiter, inwoner van Nieuw-Lekkerland

De heer De Ruiter is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Decorandus, werkzaam als consultant bij EBNF Consultancy (informatiebeheer), is sinds 1983 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden.

 1. De heer G.H. Slob, inwoner van Arkel

De heer Slob is benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam bij Adviesbureau SAM (advies op het gebied van milieu, energie en arbeidsomstandigheden), is sinds januari 1999 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden.

 1. De heer J. Tukker, inwoner van Molenaarsgraaf

De heer Tukker is benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam als ZZP’er (A. Tukker en Zn Timmerwerken en Houthandel), is sinds 1994 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden, post Brandwijk.

 1. De heer E.A. Vogel, inwoner van Bleskensgraaf

De heer Vogel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam als schilder bij Vogel Schilderwerken, is sinds 1994 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden.

 1. De heer A. Vonk, inwoner van Goudriaan

De heer Vonk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam als chauffeur bij Drukkerij De Groot, is sinds 1983 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden.

 1. De heer J. de Vries, inwoner van Nieuw-Lekkerland

De heer De Vries is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam als manschap/bevelvoerder bij de luchthavenbrandweer van Rotterdam The Hague Airport, is sinds 1992 lid van de vrijwillige brandweer van Nieuw-Lekkerland.

 1. De heer W. van Wijgerden, inwoner van Giessenburg

De heer Van Wijgerden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam als kraanmachinist bij Bouwbedrijf den Toom-Heikoop BV, is sinds 1998 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden, post Giessenburg.

 1. De heer J. de Zwart, inwoner van Nieuw-Lekkerland

De heer De Zwart is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus, werkzaam als bedrijfsleider bij Tegelhandel Boer B.V., is sinds 1996 lid van de vrijwillige brandweer van Molenlanden, post Nieuw-Lekkerland.


Foto’s via burgemeester Dirk van der Borg.