ALBLASSERDAM – De Melody Percussion Band olv dirigent Theo Vet en jeugdslagwerkformaties “opstap SoliD” en “SoliD” van muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam geven op vrijdag 20 december 2019 het laatste concert van 2019. Het concert is een terugblik op het afgelopen jaar waarin een aantal grote successen werden geboekt door de beide slagwerkgroepen. Het concert start om 20.00 uur in Landvast in Alblasserdam. De toegang is gratis.

Tijdens dit slagwerkevenement zullen de slagwerkers van Soli nog één keer hun succesvolle festivalprogramma ten gehore brengen. Dit wordt afgewisseld met diverse bekende kerstmelodieën en hits uit de top2000. Een gezellige, muzikale avond waarin liefhebbers van (melodisch) slagwerk kunnen genieten van hedendaagse en traditionele slagwerkmuziek, belooft de muziekvereniging.

5 octaven marimba
Tijdens het concert zal er een onthulling plaatsvinden van een marimba met 5 octaven. Dit 2.70 meter lange melodisch slagwerk instrument staat al langere tijd op het verlanglijstje van de vereniging en de aanschaf is nu door acties en gulle giften van bedrijven mogelijk geworden.