ALBLASSERDAM – “Het was de hoogste tijd om vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje te zetten. Daarom is het vandaag de Dag van de Vrachtwagenchauffeur,” zo laat het bedrijf Maat uit Alblasserdam in een persbericht weten. “Vanmorgen om 4.30 stond er daarom bij logistiek dienstverlener Maat op de verschillende locaties een ploeg van collega’s klaar met gedekte tafels en gevulde broodtrommels om de ruim 90 collega-chauffeurs van een ontbijt en lunch voor onderweg te voorzien.”

 

Tal van bedrijven en organisaties ondersteunen dit initiatief al: BP, Action, Albert Heijn, Jumbo, TVM, Truckstop Fran op den Bult, Volvo, Lidl, Randstad, Mercedes, Plus, Scania, Etos en Gall & Gall en Renault. De teller van deelnemende bedrijven op de daarvoor bestemde website staat op ruim 200.

Verder laat Maat in het bericht weten: “Het beroep van vrachtwagenchauffeur wordt vaak onderschat. Je moet fit zijn, hard werken, maakt vaak lange dagen, hebt veel verantwoordelijkheid en bent een onmisbare schakel in onze intensieve goederenstroom. Deze dag is dé kans voor magazijnchefs, planners, logistiek medewerkers, garagebedrijven, wegrestaurants, pompstations, douaniers etc. om hun dank en waardering over te brengen aan vrachtwagenchauffeurs. Samen maken we er een mooie dag van.”

Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen Truckstar, Sectorinstituut Transport en Logistiek in samenwerking met de werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV een traditie in gang zetten om chauffeurs in een welverdiend zonnetje te zetten. Eerlijk. Oprecht. Vanuit het hart. Vol warmte. Waardering overbrengen. En tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep vergroten. De uitvoering is in handen van Truckstar (bedenker van De Dag van de Vrachtwagenchauffeur) en Sectorinstituut Transport en Logistiek.

 

Maat besluit het bericht met: “Kom jij vandaag op je werk of thuis een vrachtwagenchauffeur of bezorger tegen? Geef hem of haar eens een welgemeend schouderklopje, zet een oprechte dikke duim op en zeg ‘Bedankt!’ Want zonder deze hardwerkende mannen en vrouwen komen al die levensmiddelen, bouwmaterialen, pakketten, kleding en bestellingen nergens aan. Al die vrachtwagenchauffeurs, ze zijn er voor jou. Meer informatie vind je op dagvandevrachtwagenchauffeur.nl”