ALBLASSERDAM – Traditioneel houdt atletiekvereniging AAA uit Alblasserdam op de laatste zaterdag van het jaar de Alblasserbosloop. In de volksmond wordt deze loop ook wel oliebollenloop genoemd, want iedere deelnemer krijgt na afloop een oliebol in het clubgebouw van AAA. De loop is dit jaar extra speciaal, omdat de atletiekvereniging alle inkomsten van de loop schenkt aan de Roparun.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Aankomende editie lopen 4 leden van AAA, namelijk Annelies Hartkoorn, Martin Verhage, Arie de Koning en Jako Sterrenburg mee met Team62, de Lifelinerunners.

“Fantastisch, dat 100% van de inkomsten naar het goede doel gaan, daar word ik echt blij van”, aldus Jako Sterrenburg.

De loop kent 2 parcours. Eén voor de jeugd met een afstand van 1250 meter en één voor de volwassenen met een afstand van 3400 meter. Dit 2e parcours mag maximaal 4 keer worden gelopen, dus totaal 13,6 km.

Voor de winnaars in de diverse categorieën zijn mooie prijzen beschikbaar.

De loop start om 11.00 uur en tot een kwartier voor de start kan worden ingeschreven in het clubgebouw van de atletiekvereniging op de Bas Verhoevenweg 4, op sportpark Souburgh in Alblasserdam. Hier zijn ook loten te koop waarmee prijzen gewonnen kunnen worden. Voor meer informatie zie www.aaa-atletiek.nl en www.roparun.nl

Foto’s: Joop Roodgat. (archief)