ALBLASSERDAM – Het bedrijventerrein Vinkenwaard in Alblasserdam wordt op korte termijn voorzien van 39 beveiligingscamera’s. De camera’s op het Nieuwland Parc en de Hoogendijk, die in 2016 werden geplaatst, worden iets aangepast, zodat de beelden naar een server gestreamd kunnen worden, waarmee de kosten voor mobiele date omlaag gaan.

Ondernemersvereniging De Noord in Alblasserdam laat weten: “Op Vinkenwaard komt een zeer uitgebreid nieuw camerasysteem. Het betreft ongeveer 39 camera’s verdeeld over 12 speciaal hiervoor te plaatsen masten. Zodra de graafvergunning binnen is voor de masten, gaan de werkzaamheden van start. Vinkenwaard is een zeer open bedrijventerrein, waardoor veel camera’s noodzakelijk zijn.”

Het traject camerabeveiliging is gefinancierd door het Ondernemersfonds Alblasserdam dat in 2016 is opgericht.