ALBLASSERDAM – Bij het ParticiPand (de oude Beukelmanschool) aan de Lelsstraat in Alblasserdam wordt vrijdag 20 december 2019 van 16:00 uur tot 20:00 uur op het plein en in het gebouw een Kerstfair gehouden. In samenwerking met de gemeente Alblasserdam kunnen alle Damdorpers in contact komen met verenigingen, organisaties en kleine ondernemers uit Alblasserdam. De uitgenodigde organisaties zullen hun stand/kraam naar eigen inzicht inrichten en dat op non-profit basis.

“We organiseren de fair om onze dorpsbewoners in contact te brengen met de mogelijkheden die ons dorp biedt. Dit kan door workshops te volgen, te luisteren of mee te doen. Er wordt te vaak geroepen dat er weinig te beleven valt in Alblasserdam. Wij willen laten zien dat dit allerminst waar is. De fair heeft geen winstoogmerk en mocht er winst gemaakt worden, zal dit geschonken aan de Dirk Kuijt Foundation,” vertelt Yvonne Verschoor van de organisatie.

De foundation ondersteunt projecten die bijdragen aan een structureel sportaanbod voor mensen met een beperking. Yvonne: “Inmiddels hebben wij een leuk aantal deelnemers maar hopen op nog meer verengingen, organisaties die zich willen aansluiten. Zij kunnen zich altijd nog aanmelden via yv-dance@hotmail.nl. Wij willen in kerstsfeer een ontmoetingsplaats creëren tussen mensen, organisaties, verenigingen en kleine ondernemers. Het is zeker een bezoek waard.”