ALBLASSERDAM – Bij McDonald’s in Alblasserdam is deze week een ondernemersontbijt georganiseerd. Voor tien euro per persoon konden ondernemers en werknemers genieten van een uitgebreid ontbijt. De opbrengst van 600 euro komt volledig ten goede aan het Ronald Mcdonald Huis in Rotterdam. Al ruim dertig jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke of zorgintensieve kinderen en hun familie in Nederland.

Verder zaten er tijdens de McHappy Day speciale poppetje bij de Happy Meals. Bij iedere kindermaaltijd zat een zogenoemde McNificent. Dit is een actiepoppetje, waarvoor een echt kind in Nederland model heeft gestaan. Er waren in het totaal drie verschillende poppetje, met daarachter drie verschillende verhalen van zieke kinderen.

De drie McNificents, Keano, Fleur en Juliën, hebben elk een ernstige aandoening en hebben op jonge leeftijd al vaak in het ziekenhuis gelegen. Dankzij het Ronald McDonald Huis kan hun familie toch altijd dichtbij hen zijn. Van elk verkocht Happy Meal gaat het hele jaar door een donatie naar het Kinderfonds. Meer informatie over de McNificents is te vinden op deze website.

McDonalds Alblasserdam kijkt terug op een succesvolle McHappy Day