Advertorial
ALBLASSERDAM – Om het winkelende publiek te bedanken voor hun keuze om lokaal te winkelen worden er regelmatig gratis activiteiten, acties en evenementen georganiseerd in en rondom winkelcentrum Makado in Alblasserdam. Aankomende vrijdag, 29 november 2019, is het Black Friday en hebben de winkeliers klappers van aanbiedingen. Deze zijn na te lezen op de compleet vernieuwde website en op de Facebookpagina van het Makado winkelcentrum en op de Facebookpagina’s van de winkeliers zelf.

Nieuwe website
Om het winkelende publiek goed te blijven informeren over de aanwezige winkels, activiteiten, acties en evenementen is een duidelijk online platform wat regelmatig van nieuwe berichtgeving wordt voorzien belangrijk. Er is om die reden dan ook een nieuwe website gebouwd en vorige maand live gegaan. Deze is online te vinden op www.makadoalblasserdam.nl.

Pietendiploma
De aankomende maanden staat het winkelcentrum bol van de activiteiten. Laat je verrassen door de verschillende lokale koren die op komen optreden. Kom op zaterdag 30 november je Pietendiploma halen of maak op zaterdag 21 december een selfie met de Kerstman tijdens een Meet en Greet en knutselactiviteiten.

Extra koopavonden met gratis frietje
De extra koopavonden zijn op woensdag 4 december ingepland en maandag 23 december. Krijg je bij aankoop van een product ook nog gratis een warme chocomel of zelfs een overheerlijk frietje aangeboden door de winkeliers!

Makado
Makado is het grootste overdekte winkelcentrum van Alblasserdam met 33 winkels, 3 restaurants en voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten. Op en rond het Makado winkelcentrum heb je ruime keuze voor al je dagelijkse boodschappen. Van grote supermarktketens tot aan speciaalzaken. Maar ook voor gebruiksproducten die je maandelijks of jaarlijks aanschaft. Voor mode heeft Makado ook veel te bieden evenals het vinden van een mooi cadeau voor welke gelegenheid dan ook.

Gratis parkeren
Er is een grote parkeerplaats waar je nog gewoon gratis kunt parkeren. Rondom het Makado ontdek je ook andere winkelkernen, zoals langs de Plantageweg, de Van Eesterensingel en op den Dam. Het winkelcentrum bevindt zich in de oude kern van het dorp en trekt ook bezoekers aan uit kleinere gemeenten rondom Alblasserdam.

Wikipedia
Black Friday (Nederlands: zwarte vrijdag) is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Die vrijdag hebben de meeste werknemers vrij.Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met aanbiedingen. Er zijn winkels die al om drie uur open gaan, en om die tijd staan er al rijen kopers buiten. Hoewel Thanksgiving in Nederland heel weinig wordt gevierd, adverteerden in 2015 meer Nederlandse winkels onder het mom van Black Friday dan de jaren ervoor, volgens een persvoorlichter van Detailhandel NL. In grote steden als Rotterdam doen ook horeca en musea mee met kortingsacties. In Nederland is Black Friday vooral populair om goedkoop cadeaus voor Sinterklaas en kerst in te kopen.In 2016 constateerde Handelsfederatie Comeos dat Black Friday in België populairder was dan het jaar ervoor.

Foto’s: Cees van der Wal.