ALBLASSERDAM – Wie donderdagavond 28 november 2019 op de Edisonweg in Alblasserdam in de dagelijkse file richting Papendrecht stond, kon het zien èn ruiken dat er op het industrieterrein wat te vieren was. Het bedrijf Alklima aan de Van Hennaertweg had voor 700 klanten en relaties namelijk een groot jubileumfeest georganiseerd. Bezoekers werden via de rode loper, met aan weerszijden een sneeuwmachine, ontvangen met glühwein en een kersttrui. Daarna konden ze deelnemen aan een winterbarbecue, waarbij onder meer allerlei soorten vlees en vis beschikbaar waren.

25 jaar
Het bedrijf Alklima, dat zich bezighoudt met klimaatsystemen om ruimten te koelen, te verwarmen en te ventileren, bestaat dit jaar 25 jaar. “We zijn 25 jaar geleden begonnen met drie mensen en hebben nu zestig mensen op de loonlijst staan. We zijn heel hard gegroeid en zijn inmiddels marktleider in deze wereld met klimaatsystemen. Wat nu dagelijks in het nieuws is, daar zijn wij vijftien jaar geleden al mee begonnen. Met bijvoorbeeld nul-op-de-meter-woningen en dat soort dingen,” vertelt algemeen directeur Arjen de Jong.

Boeren
Alklima is al meer dan twintig jaar exclusief importeur van Mitsubishi Electric Living Environment Systems voor Nederland. Het bedrijf levert vooral aan zakelijke klanten en niet direct aan consumenten. Directeur De Jong: “We werken door het hele land, maar we blijven Alblasserwaardse boeren die hard werken en waar ook tijd is voor gezelligheid, persoonlijke ontwikkeling en respect voor elkaar.”

Bon Bon
Het jubileumfeest werd gehouden op het terrein van ‘overbuurman’ Bon Bon Partyservice, die ook de catering verzorgde. Tijdens de avond waren er onder andere diverse optredens van een pianist en drummer. Verder was er een kunstenaar die met een kettingzaag kunstwerken van houtblokken maakte. Daarnaast waren twee mannen bezig met het maken van een schilderij met behulp van spuitverf.