ALBLASSERDAM – Vanavond om 18.30 uur en 20.30 uur vindt er in bioscoop Landvast in Alblasserdam een speciale vertoning plaats van de film De Belofte van Pisa. De entree kost voor jongeren die studeren zeven euro. Lucas van der Rhee, geboren en getogen in Alblasserdam, werkte mee aan de film als regieassistent en fotograaf.

Na afloop van de vertoning is er een ‘Vraag en Antwoord’ met regisseur Norbert ter Hall (bekend van A’dam en E.V.A en Het Schaep met de vijf pooten), scenarist Robert Alberdingk Thijm (De Daltons, Dunya en Desie, A’dam en E.V.A.) en de schrijver van het boek Mano Bouzamour.

De cast bestaat o.a. uit: Shahine El Hamus, Olivia Lonsdale, Thor Braun, Monic Hendrickx, Yorick van Wageningen, Rapper Sjaak, Raymond Thiry en Carly Wijs.

Na afloop van de voorstellingen zal er een Q&A zijn met de makers. Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.landvast.nl/movies/1883/17/de_belofte_van_pisa

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=-CA2LFKhsdY

Samir, door iedereen Sam genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Sam’s tien jaar oudere broer Mo en zijn vriend Soesi zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid. Hoewel Sam geen noot kan lezen wordt hij toegelaten. Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school af zal maken en belooft om hem hierbij te helpen. Op hetzelfde moment worden Mo en Soesi aangehouden voor een gewapende overval terwijl Sam machteloos toekijkt. Op eigen houtje begint Sam op het Muzieklyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is. Tot zijn verbazing wordt Annelies, het mooiste meisje uit de klas, verliefd op hem. Ondertussen probeert hij zijn broer uit de gevangenis te krijgen, moet hij zich staande houden tegenover de pesterijen van zijn klasgenoot IJsbrand en maakt zijn vader zich zorgen over de omgang met niet-gelovigen. De Belofte van Pisa is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour.