ALBLASSERDAM – Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tussen voetbalvereniging Alblasserdam en Sportvereniging Meerkerk hebben beide teams zaterdag 23 november 2019 gezamenlijk een statement gemaakt tegen racisme. Dit gebeurde op het voetbalveld op sportpark Souburgh in Alblasserdam. Aanleiding hiervoor zijn de gebeurtenissen van vorig weekend bij FC Den Bosch, waar aanvaller Ahmad Mendes Moreira van Excelsior Rotterdam racistisch werd bejegend door een deel van de aanhang van de thuisclub.

In het kader van #stopracism hebben de spelers een groepsfoto gemaakt bij het antiracisme-bord van VV Alblasserdam.  Alle spelers staan als één groep door elkaar op de foto om het statement te benadrukken.

Voorzitter Arjan Maat licht toe: “Racisme hoort niet thuis in onze samenleving. Ook niet op het voetbalveld. VV Alblasserdam is een club die alle geledingen vanuit de maatschappij vertegenwoordigt en dat gaat hier prima op onze voetbalvelden. Wij zijn trots op onze diversiteit binnen de vereniging en wij vinden het dan ook belangrijk om dit statement te maken”.

Foto: Voetbalvereniging Alblasserdam.