ALBLASSERDAM – Honderden mensen hebben zaterdag 16 november 2019 sinterklaas welkom geheten in Alblasserdam. De nieuwe sinterklaas kwam rond 14.30 uur met de boot aan in de haven van het Damdorp. De goedheiligman werd daar van harte welkom geheten door burgemeester Jaap Paans.

Op het podium bij het amfitheater werden door de band en door kinderen van basisschool Het Palet liedjes gezongen. Verder werden op het podium de winnaars van de kleurplatenwedstrijd bekendgemaakt.

Paard
Na de prijsuitreiking stapte sinterklaas op een paard. Normaal gesproken stapte de sint in een koets. De nieuwe sinterklaas, die in de voetsporen treedt van de 78-jarige Arie Rolloos, heeft echter paardrijlessen gevolgd en ging op zijn ‘Ozosnel’ richting winkelcentrum Makado. Onderweg werden handen geschut en high fives gegeven.

Zwarte Pieten deelden in het totaal 170 kilo strooigoed uit aan de kinderen.

Update intocht sinterklaas in Kinderdijk. Filmpje: Yvonne de Jong.