ALBLASSERDAM – Zaterdag 9 november 2019 stond de Minioren Clubmeet voor de minioren van de Alblasserdamse zwem –en poloclub Wiekslag op het programma in de Sportboulevard in Dordrecht. De jaarlijkse clubmeet had dit jaar als thema ‘Olympische Spelen’. Achttien minioren van Wiekslag waren afgereisd in een oranje bobslee met hun trainster, Kirsten, als aanvoerder. Na de grote opkomst met alle veertien teams rond het zwembad in Dordt, kon de wedstrijd beginnen. Uiteindelijk zwommen de Alblasserdamse minioren zich met elkaar naar de eerste plaats in het eindklassement. De prijs voor origineelste uitdossing ging naar een ander team.

Er werden deze middag maar liefst 22 persoonlijke records gezwommen, waarbij de jongste zwemster van het team de grootste verbetering liet zien. Isabel Rodriguez verbeterde haar tijd op de 100 meter wisselslag met 18,64 seconden naar 2:07,15. Maar ook Rosalie Zonneveld liet een mooie verbetering van 6,56 seconden laten zien op de 50 meter rugslag en Robine Kroon was 6,51 seconden sneller op de 100 meter vrij.

Daarnaast werden er 8 medailles verdiend. Ivo Bot, Owen Houdé, Julian Kroon en Floris van der Valk zwommen in de 4 x 50 meter wisselslag naar het goud. Jasmijn zwom naar het goud op de 50 meter vrije slag in 36,88 en 100 meter rugslag in 01:32,56 en de 100 meter schoolslag in 01:42,44 was goed voor het zilver. Ghalil Lodder kreeg een bronzen medaille voor zijn 50 meter schoolslag in 50,08. Jordan Neyhoft zwom op de 50 meter vrije slag in 39,28 naar het brons. Julia Sterk was goed voor het zilver op de 100 meter rugslag in 1:35,38 en Ivo Bot zwom in 1:15,37 op de 100 meter vrije slag naar het brons.

“De minioren hebben zich van hun beste kant laten zien en zijn met hun 1e prijs meer dan beloond. Deze uitslag geeft vertrouwen voor het tweede deel van de clubmeet in februari 2020,” zo laat Wiekslag weten.