ALBLASSERDAM – Kinderen uit de combinatieklas 6 / 7 van basisschool Het Palet in Alblasserdam hebben donderdag 7 november 2019 samen met burgemeester Jaap Paans en wethouder Dorien Zandvliet ontbeten in Landvast. Dit gebeurde in het kader van het jaarlijkse burgemeestersontbijt.

Het Burgemeestersontbijt vindt jaarlijks plaats in de week van het Nationaal Schoolontbijt. In deze week ontbijten een half miljoen kinderen samen op 2.750 basisscholen en in 250 gemeentehuizen met hun burgemeester. “De aandacht voor een gezond ontbijt is nodig omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten,” aldus de gemeente Alblasserdam in een persbericht.

Na het ontbijt overhandigde de burgemeester een cheque ter waarde van honderd euro. Dit geld gaat naar Stichting Het Vergeten Kind. Deze organisatie zet zich in voor kinderen die opgroeien in probleemgezinnen.