ALBLASSERDAM – Vier bekende Alblasserdammers bereiden zich voor op een bijzonder concert dat gehouden wordt op 9 november 2019. Voor ‘Maestro Alblasserdam’ hebben burgemeester Jaap Paans, wethouder Dorien Zandvliet, Landvastdirecteur Hans Laheij en schooldirecteur Martijn Beekhof (IKC de Twijn) inmiddels allemaal hun repetitiemomenten met het orkest van muziekvereniging Soli Deo Gloria achter de rug.

“Voor zowel het orkest als voor de maestro’s zijn het spannende tijden. Er is een belangrijke wisselwerking tussen orkest en dirigent. Net als bij de gelijknamige tv-serie gaat dat vaak heel goed maar er zijn ook zeker hachelijke momenten,” vertelt David van Kwawegen van Soli Deo Gloria.

Volume van applaus
Alle Maestro’s hebben tijdens het concert de leiding over twee muziekstukken. Een modern werk en een klassieke ouverture. Na elk optreden zal de jury, bestaande uit twee bekende Alblasserdammers en de vaste dirigent van het orkest, punten toekennen voor het optreden van de maestro. Ook voor het publiek is een belangrijke rol weggelegd. Het volume van het applaus wordt ook omgezet in punten voor de maestro.

Goed zicht
De verrichtingen van de maestro’s zullen in de zaal uitstekend te zien zijn door gebruik van professionele cameratechniek en projectie op het grote scherm.

Kaarten te koop
Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor dit concert, deze zijn verkrijgbaar via de kassa en website van Landvast (www.landvast.nl) . Tijdig reserveren is aanbevolen. Kaarten kosten 15euro per persoon. Het concert begint om 19.30uur.