ALBLASSERDAM – Zaterdag 2 november 2019 heeft muziekvereniging Excelsior uit Alblasserdam haar 125-jarige bestaan gevierd met een jubileumconcert in Landvast. Voor dit ‘Excelsior Fest’ had de vereniging een aantal verrassingen in petto. Zo werd er voor de pauze voor de laatste keer in het welbekende grijze uniform met paars overhemd gespeeld. Als muziekstukken stonden voor de pauze twee marsen (Florentiner Marsch en Alte Kameraden), medleys van Marco Borsato en Guus Meeuwis én Can’t stop falling in love op de lessenaar. Bij het laatste nummer soleerde Vincent van Lent. Vincent speelt bij Blech Bizarr.

Blech Bizarr was als speciale gast door Excelsior uitgenodigd. Deze band speelt Bomisch getint repertoire gericht op o.a. Tirolerfeesten. Na de pauze verschenen de orkestleden voor deze speciale gelegenheid in galakleding en werden er o.a. diverse stukken samen met Blech Bizarr gespeeld. Tijdens Bluebells of Scotland soleerde de eigen dirigent Dominique Capello op trombone. Samen met Kobus Verheij verzorgde hij ook de solopartij in Tenor Horn Galop. Nu op tenorhorn natuurlijk. Tijdens deze twee nummers werd het orkest geleid door Chrétien Capello. Als afsluiters van het concert speelde het orkest samen met Blech Bizarr Maxglaner zigeunermarsch reloaded en Auf der Vogelwiese.

Onder het publiek was ook burgemeester Paans. Hij eindigde zijn speech met het overhandigen van een waardecheque voor de vereniging en gaf aan trots te zijn op de jubilerende vereniging en hoopte dat er nog vele jubilea volgen.

Tijdens de afterparty konden de aanwezigen onder het genot van hapje en drankje nog genieten van een optreden van Blech Bizarr.

Enthousiast geworden? Het orkest komt graag in contact met nieuwe muzikanten. Kom gerust eens bij een repetitie luisteren. Repetities zijn op maandagavond van 19.30-21.30 uur in de bijzaal van de Elthetokerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam.