ALBLASSERDAM – Arie en Marry Ooms uit Alblasserdam zijn deze week 65-jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging maandag maandag 4 november 2019 op felicitatiebezoek. Arie (90) en Marry (88) leerden elkaar kennen op de ‘Toffelparade’, zoals het gebied tussen de Hoogendijk en de Dam in Alblasserdam destijds genoemd werd door de jeugd. “We liepen daar heen en weer en ontmoetten elkaar daar”, vertellen Arie en Marry.

Het woord ’toffel’ kwam van pantoffel en dat verwees weer naar het langzame lopen dat de jeugd daar deed. “We mochten van de politie niet stilstaan, want dan moesten we vertrekken, daarom liepen we heel langzaam om elkaar te kunnen ontmoeten.”

Arie en Marry trouwden in 1954 en woonden eerst zes jaar in de Cornelis Smitstraat. Daarna werd een woning aan de Zeilmakerstraat betrokken en sinds tien jaar wonen ze in een seniorenappartement aan de Groene Zoom.

Keeper
Arie heeft onder meer gewerkt als bakker, bankwerker op werf De Noord en als vakbondsman bij de Metaalbond, wat later FNV werd. In Alblasserdam is Arie onder meer bekend geworden als raadslid namens de PvdA, keeper bij vv Alblasserdam, muzikant bij Excelsior en drummer bij het seniorenorkest. Met zijn 73-jarig lidmaatschap is Arie bij Excelsior recordhouder.

Rijbewijs
Met de gezondheid van beide echtelieden gaat het naar omstandigheden goed. “Ouder worden is niet zo erg, maar je moet zoveel inleveren omdat het niet meer gaat”, merkt Marry gevat op. Toch heeft Arie onlangs zijn rijbewijs weer kunnen verlengen.

Feest
Echtpaar Ooms heeft het feest zaterdag gevierd bij het Wapen van Alblasserdam. Het echtpaar heeft een dochter, twee kleinzoons en een achterkleinzoon gekregen.

Tekst en foto: Bert Bons / Klaroen.nl