ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag, 2 november 2019, is in Alblasserdam weer de eerste werkzaterdag van het seizoen van de Stichting De Groene Long van start gegaan. Daarmee is het knotseizoen 2019 – 2020 geopend. Met 27 vrijwilligers werd er om 8.30 uur gestart in de griend aan de Blokweerweg om wilgen te knotten. Een flinke bui regen halverwege de ochtend liet de fanatieke vrijwilligers niet afschrikken.

Ook dienden zich nieuwe vrijwilligers aan die er, na een uitgebreide instructie, fanatiek tegenaan gingen. In de tweede helft van de ochtend kwam de zon te voorschijn.

“Deze griend aan de Blokweerweg is een uniek stuk natuur binnen de bebouwde kom van Alblasserdam. Het knotten van wilgen is van groot belang voor goed en verantwoord onderhoud aan de griend, die naast natuur- en landschappelijke waarden ook cultuur-historisch gezien grote waarde heeft,” aldus stichtingsvoorzitter Nel de Vries.

De ‘Handen uit de mouwen’-actie werd afgesloten met het nuttigen van pompoenensoep en broodjes. De volgende werkzaterdag van Stichting De Groene Long staat gepland op zaterdag 23 november.

Foto’s: Dick de Groot.