ALBLASSERDAM – De wachtrijen bij de milieustraat van HVC aan de Crezeepolder, onderaan de Brug over de Noord bij Hendrik-Ido-Ambacht worden wellicht nog langer dan ze al zijn. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandag 4 november 2019. In Hendrik-Ido-Ambacht moet men namelijk 25 euro gaan betalen voor het laten ophalen van grof vuil aan huis. Dit was daar nog gratis. Zelf vuil wegbrengen bij de milieustraat blijft wel gratis. Het AD meldt dat de SGP-ChristenUnie in Hendrik-Ido-Ambacht bang is voor nog langere wachtrijen.

De partij heeft aan het college van B & W gevraagd wat er aan het verwachte probleem te doen is. De vuilstort onderaan de brug wordt gebruikt door inwoners van Alblasserdam, Ridderkerk, Hendrik-Id0-Ambacht en Zwijndrecht. Met name in de weekenden moeten mensen door de drukte vaak lang wachten voordat ze hun vuil kwijt kunnen.