ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 november 2019 in Alblasserdam een 38-jarige man uit Groot-Ammers aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man trapte na zijn aanhouding een ruit kapot van een politiebus. Agenten zagen de dertiger rond 02.00 uur rijden over de Randweg in Alblasserdam. Omdat het rijgedrag opviel, hielden agenten de man staande. Zij roken een alcohollucht. Een blaastest wees uit dat de man alcohol had gedronken.

“Tijdens de aanhouding werkte de verdachte erg tegen. Toen hij in het dienstvoertuig werd gezet, trapte hij de ruit eruit. De verdachte, die op het politiebureau 295 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies, is daarna ingesloten in het cellencomplex in Dordrecht. Hij wordt daar door de recherche gehoord voor het vernielen van een politievoertuig,” aldus Politie Drechtsteden Buiten.

Voor het alcoholgebruik moet de verdachte een boete van 325 betalen.

Foto: Politie Drechtsteden Buiten.