ALBLASSERDAM – Een 1-jarig meisje uit Papendrecht heeft maandag 28 oktober 2019 enige tijd opgesloten gezeten in een geparkeerde auto achter winkelcentrum Makado in Alblasserdam. De dreumes was door haar oma in het autostoeltje in de auto gezet. Terwijl de oma nog even de kinderwagen in de kofferbak legde, pakte het kind de autosleutels. Ze drukte op de knopjes van de afstandsbediening, waardoor de auto op slot ging. De sleutels legde zij vervolgens naast zich neer.

De oma en een aantal omstanders spoorden het meisje aan om de sleutels weer te pakken en de auto te openen. Dat lukte echter niet.

En omstander belde 112. Niet veel later kwam de politie met zwaailicht en sirene ter plaatse voor hulp. De agenten reden met spoed, omdat het gevaar bestond dat het kind verstrikt zou raken in een gordel.

Net voordat besloten werd om één van de ruiten van het voertuig in te slaan, kwam een familielid met de reservesleutel. Daarmee kon de auto worden geopend en was het probleem verholpen.