ALBLASSERDAM – Een 40-jarige man uit Alblasserdam is door de politierechter in Rotterdam veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, waarvan zestig uur voorwaardelijk, omdat hij eerder dit jaar zijn vrouw mishandeld en bedreigd heeft. Als bijzondere voorwaarden kreeg de man een meldplicht en een ambulante behandeling bij De Waag opgelegd.

De Damdorper vertelde tegenover de rechter dat hij op de bewuste dag in juni zijn vrouw van zich af moest houden, omdat zij hem wilde krabben in zijn gezicht. “Ik heb haar alleen een schopje gegeven met de boodschap: nou kappen.”

De man en vrouw kunnen het al langere tijd slecht met elkaar vinden en gaan op korte termijn uit elkaar. Op meerder momenten in hun relatie kwam het tot een handgemeen. In juni ontstond er weer ruzie. Ditmaal om een loodgieter die langs zou komen en om een verbod van de vrouw om een hapje te gaan eten met de buurman. De man ging toch op pad en toen hij later die avond thuis kwam en stiekem naar bed  wilde gaan, ontplofte de figuurlijke bom opnieuw. Er werd geschreeuwd en gegild. “Ik heb haar die dag echt gesmeekt om te stoppen en me met rust te laten, maar ze bleef maar doorgaan. Ik kreeg een klap in mijn gezicht van haar en ze bleef maar schreeuwen tegen me. Toen ik tegen haar iets zei over dat haar ouders haar niet hadden opgevoed, belde ze de politie. Ze wilde me krabben met haar nagels in mijn gezicht. Ik moest me beschermen, want met beschadigingen in mijn gezicht zou ik niet kunnen werken. Ik werk als 19 jaar als BOA, heb elk jaar agressietraining en heb nooit een probleem gehad.”

Behalve voor mishandeling stond de man ook terecht voor bedreigende berichtjes. Zo zou hij geschreven hebben dat zijn vrouw niet naar huis mocht komen, omdat er anders erge dingen zouden gebeuren. Ook zou er geschreven zijn: “Ik neuk je hele familie” en “Ik maak je dood”. Hoewel de man, die de berichten in zijn moederstaal verstuurde, vond dat de berichten niet goed naar het Nederlands waren vertaald, betuigde hij wel spijt. “Dat had ik niet moeten sturen. Het was ook niet zo bedoeld. Sorry daarvoor.”

De Damdorper concludeerde dat het voor hem en zijn vrouw het beste is als de twee gaan scheiden. “Ik moet gewoon scheiden. En ik kom op mijn werk genoeg vrouwen tegen,” lachte de veertiger.

De politierechter vertelde dat ze de verdachte op een aantal punten wel kon begrijpen, maar vond wel dat de Alblasserdammer echt een grens was overgegaan door zijn vrouw te mishandelen en te bedreigen. De rechter veroordeelde da man tot een taakstraf van 120 uur, waarvan zestig uur voorwaardelijk. Als bijzondere voorwaarden legde zij de man een meldplicht en een ambulante behandeling bij De Waag op.