ALBLASSERDAM – Charles (86) en Corry (83) Cornelissen uit Alblasserdam zijn maandag 21 oktober 2019 zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging bij het diamanten echtpaar, dat aan de Kraanbaan woont, op felicitatiebezoek.

Charles en Corry werden beiden geboren op een schip. De twee leerden elkaar kennen in IJsselmonde, waar ze op ongeveer honderd meter van elkaar woonden. Na vijf jaar verkering gaven Charles en Corry elkaar het jawoord.

Een groot deel van hun leven, bracht het tweetal varend op een binnenvaartschip door. “We vervoerden kolen, meel, koffie, alles. We hebben alleen geen containers vervoerd. Die had je nog niet in die tijd,” vertelt mevrouw.

Toen meneer 55 jaar oud was, ging goed mis op het schip. Hij stapte in een tros en raakte daardoor zijn voet kwijt en later ook een deel van zijn been. “En omdat ik daardoor nog maar voor 50 procent mijn werk kon doen en je als schipper 200 procent nodig hebt, moest ik stoppen.” Na jarenlang in Prinsenbeek bij Breda te hebben gewoond, verhuisde het echtpaar zes jaar geleden naar Alblasserdam.

In hun vrije tijd maakten Charles en Corry veel reizen. In het totaal stapten zij dertig keer op een cruiseschip voor reizen naar onder meer Brazilië. Tegenwoordig gaan zij nog regelmatig naar Raamsdonksveer om te  rikken (Brabants / Limburgs kaartspel).

Het echtpaar heeft één dochter, twee kleinkinderen en één achterkleinkind. Het jubileum is afgelopen week met de familie gevierd bij Van der Valk in Almere.

De Alblasserdammers hopen nog lang en gezond bij elkaar te blijven. “Ik ben 83, maar voel me gewoon nog achttien,” lacht mevrouw. Meneer: “Eigenlijk zijn wij juist tegenpolen van elkaar, maar we vullen elkaar goed aan. We hebben nooit ruzie.”