ALBLASSERDAM – Floor (74) Hartog en Anne-Marie (72) Hartog – Lavooi, wonend aan de Kraanbaan in Alblasserdam, zijn woensdag 23 oktober 2019 vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging maandag 21 oktober 2019 alvast op felicitatiebezoek en overhandigde daarbij als cadeau een fotoboek over de Alblasserwaard.

De Damdorpers leerden elkaar 58 jaar geleden kennen op weg naar school in Dordrecht. Mevrouw, die toen veertien jaar oud was, vroeg of zij met meneer mee mocht rijden. Er was al snel een klik en na acht jaar trouwden Floor en Anne-Marie in Sliedrecht. Na hun trouwen ging het tweetal in Papendrecht wonen. Na een aantal jaar verhuisden zij naar de Van Lennepstraat in Alblasserdam. “Daar hebben we bijna veertig jaar gewoond. Ongeveer drie jaar geleden zijn we hier op de Kraanbaan gaan wonen. We wonen hier prachtig, maar ik mis wel de vogeltjes,” vertelt mevrouw.

Het echtpaar heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Eén van hun dochters is geëmigreerd naar Houston, de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas.

Anne-Marie werkte vanaf haar achttiende tot haar 23e jaar op de stoffenafdeling bij V&D in Dordrecht. Floor, die door zijn vader die schilder was, aangespoord werd om ook schilder te worden, volgde diverse opleidingen. Later volgde hij de lerarenopleiding en ging hij aan de slag als docent schilderen op onder meer de Algemene Beroepenschool in Rotterdam.

Verder is Floor sinds zijn pensioen actief als docent bij de teken –en schilderclubs De Spetters en De Spatjes in Alblasserdam. Daarnaast is hij bestuurslid van de Stichting Beheer Openbare Bibliotheek Alblasserdam. In het appartementencomplex aan de Kraanbaan hangt op de laagste verdieping een groot schilderwerk van meneer. (zie foto) In de woning van het echtpaar hangen veel borduurwerken aan de muur. Deze zijn gemaakt door mevrouw.