ALBLASSERDAM – Een 72-jarige man is vrijdag 18 oktober 2019 met zijn auto tegen twee geparkeerde auto’s gebotst op het Wilgenplein in Alblasserdam. De zeventiger reed achteruit weg uit een parkeervak en deed tijdens het rijden zijn gordel om. Daarbij maakte hij een verkeerde beweging, waardoor zijn voet het gaspedaal veel te ver intrapte. De automobilist schoot in een halve draai achteruit en botste tegen twee geparkeerde auto’s.

Omstanders dachten dat de man onwel was geworden en belden 112. De politie en de ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. De man bleek medisch echter niets te mankeren. Wel had de politie zoveel twijfels bij de rijvaardigheid van de man, dat besloten werd om het rijbewijs in te nemen.

De man zal binnenkort gekeurd worden. Dan zal bekeken worden of het nog verantwoord is om het rijbewijs terug te geven.