ALBLASSERDAM – Bij de moskee aan de Anjerstraat in Alblasserdam wordt zaterdag 19 oktober 2019 van 10.00 tot 17.00 uur een open dag gehouden. De organisatie is in handen van de Islamitische Stichting Yunus Emre Moskee en de Turkse Cultureel Vereniging Alblasserdam. Tijdens de open dag kunnen de bezoekers de moskee van binnen bekijken en informatie inwinnen over de islam en de moskee. Tijdens de rondleiding door de moskee kunnen vragen gesteld worden en foto’s gemaakt worden. “We willen mensen en groepen met elkaar verbinden. Want, onbekend maakt onbemind en dat willen we niet,” vertelt voorzitter Orhan Yilmaz van de islamitische stichting.

De Yunus Emre Moskee bevindt zich al ruim 25 jaar aan de Anjerstraat 2 in Alblasserdam. De gemeenschap doet er alles aan om gemeenschappen met elkaar in verbinding te brengen en verbonden te houden. “Met het ene oog kijken wij naar de unanieme kennisbronnen van de islam en met het andere oog naar de praktijk van alledag in de Nederlandse samenleving,” aldus Yilmaz.

Er zijn voor gasten gratis Turkse thee of koffie en lekkernijen. Daarnaast wordt in de lokaal naast de moskee verse Lahmacun, een Turkse pizza, gebakken en verkocht door de vrouwen. Deze kan men voor een prijsje kopen. De opbrengst is bestemd voor de Turkse Cultureel Vereniging Alblasserdam.