ALBLASSERDAM  – Zaterdag 2 november 2019 wordt in Alblasserdam de jaarlijkse jeugd-roofvisdag gehouden. De dag, die georganiseerd wordt door de jeugdafdeling van de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars (VAH), zal anders zijn dan voorgaande jaren. “Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft ons namelijk gevraagd of wij dit evenement in samenwerking met hun zouden willen organiseren. Wij hebben dit initiatief met beide handen aangepakt en hebben gezamenlijk gekeken wat voor programma we de jeugd deze dag zouden kunnen aanbieden op het gebied van roofvissen,” vertelt Hikmet Hakioglou van de organisatie.

Hikmet vervolgt: “Uit de gesprekken met Sportvisserij Zuidwest Nederland is het volgende programma tot stand gekomen:

  1. Van uit de boot slepend vissen met kunstaas.
  2. Vanaf de kant werpend vissen met kunstaas.
  3. Vanaf de kant vissen met dood aas.
  4. Het maken van een spinner.

Vooraf is besloten dat de inschrijvingen afhankelijk zullen zijn van het aantal deelnemende boten. De deelnemers hebben dan voldoende tijd om een mooi stuk te varen in 3 uur tijd. We zullen de groep deelnemers in twee groepen verdelen, zodat er na de lunch van activiteit gewisseld gaat worden. Per boot kunnen zich 4 deelnemers inschrijven. Roofvissers die een boot bezitten en die het leuk vinden om deze dag te varen/vissen kunnen ze zich uiteraard nog aanmelden.

Het bijzondere aan deze roofvisdag is het volgende: Voordat Sportvisserij Zuidwest Nederland contact met ons opnam, hadden we al een plan klaar liggen voor deze dag. Teus Verhoeven, één van de roofvissers met een boot waar we al jaren een beroep op kunnen doen tijdens de roofvisdag, heeft samen met zijn Partner Petra de Jager een Stichting genaamd  “Team Tundra” . Via deze stichting zamelen zij geld in door middel van sponsoring voor de volgende goede doelen:

 

Team Tundra vestigt de aandacht op deze goede doelen door het aangaan van uitdagende challenges.  Een van deze challenges is een monsterrit van 7000 km. Ze rijden dan 7 dagen in zware winterse omstandigheden naar de Noordkaap in Noorwegen.  Via de onderstaande link is het hele verhaal te lezen en wat hun reden is geweest om de stichting in het leven te roepen.

https://www.teamtundra.nl/.

De jeugdafdeling van de V.A.H. zal proberen om een bedrag bij elkaar te krijgen om een kleine bijdrage te leveren aan “Stichting Team Tundra” en hun mooie doelen. Als u een donatie zou willen doen voor dit mooie initiatief dan kan dit bedrag  gestort worden op het volgend rekening nummer:

  • NL36 RABO 0105 8848 98 Verenigde Alblasserdamse Hengelaars onder vermelding van Tundra.

In het begin is al aangegeven dat het anders zou zijn dan de jaren ervoor, maar niet alleen door het mooie initiatief zoals hierboven beschreven is.  Het is namelijk zo, dat Marco Kraal bekend van Vis TV ons tijdens deze mooi dag zal bij staan om er een mooie en leerzame dag van te maken voor de jeugd.

De kinderen zullen al hun vragen kunnen stellen aan Marco Kraal, maar ook aan de andere ervaren vissers die deze dag verder nog aanwezig zullen zijn, zodat ze dit mee kunnen nemen in hun eigen visserij.

De aanmelding zullen lopen via  Sportvisserij Zuidwest Nederland  https://www.sportvisserijzwn.nl/actueel/13745/jeugd-roofvisclinic-zaterdag-2-november-2019.html

Ga dan naar webwinkel en bij wedstrijden zal het inschrijfformulier te vinden zijn.

Wat je zelf mee moet nemen is het volgende:

  • Warme kleding.
  • glimlach
  • regenkleding

Voor hengels eten en drinken wordt gezorgd. Tot 2 november.

Hikmet Hakioglou.