ALBLASSERDAM – Een vrachtwagenchauffeur uit Polen heeft maandagochtend 14 oktober 2019 de brandstoftank van de voertuig lek gereden op een schrikblok. Dit gebeurde op de Kabelbaan in Alblasserdam. De chauffeur moest bij FN Steel aan de Rapenburg zijn, maar stond bij de verkeerde ingang. Toen hij zijn vrachtwagen wilde keren, raakte hij één van de witte betonblokken in het gras. Er ontstond een gat in de dieseltank. Hierdoor spoten tientallen liters brandstof uit de tank op de weg en in de berm.

De brandweer, de politie, de Omgevingsdienst en de gemeente Alblasserdam kwamen ter plaatse om de situatie te bekijken en maatregelen te nemen. Het wegdek zal later op de dag professioneel gereinigd gaan worden.

De chauffeur baalde enorm en sprak van een ‘catastrofe’. Met emmers, flessen en bakjes werd de lekkende vloeistof overgeheveld naar de brandstoftank aan de andere kant van de vrachtwagen.