ALBLASSERDAM – Tien vrijwilligers hebben zaterdag 5 oktober 2019 (ex) kankerpatiënten een feestelijke dag bezorgd. D verwendag, die werd georganiseerd door Saskia Jongeneel uit Alblasserdam, werd gehouden in het gebouw van de Alblasserdamse ijsclub aan het Kortland en werd bezocht door 35 mensen uit de regio. Dankzij alle sponsoren kon de verwendag, die voor de dertiende keer werd gehouden, gratis worden aangeboden.

Terrarium
De verwendag ging rond 10.00 uur van start en duurde tot 16.00 uur. De gasten werden ontvangen met koffie, thee en gebak. Vervolgens werd er met elkaar bingo gespeeld en waren er leuke prijzen te winnen. Rond het middaguur was er een lunch met salades en broodjes. Na het eten gingen de aanwezigen met elkaar een terrarium voor planten maken. De pot mocht aan het einde van de dag door de gasten meegenomen worden naar huis. De gasten konden zich tussen de activiteiten door laten verzorgen door een nagelstyliste, een kapster, een fysiotherapeut en een visagiste.

Met liefde
Onderneemster Saskia Jongeneel van ‘Hair and Feetpleasure’ begon twaalf jaar geleden met de verwendag, nadat zij in haar praktijk mensen sprak die te maken hadden met kanker en daardoor soms radeloos waren. Bij Saskia konden zij hun verhaal kwijt. De Alblasserdamse vertelt: “Ik dacht: misschien kan ik wat voor deze mensen betekenen en zo ontstond het idee om een verwendag te organiseren. Dat is uiteindelijk dankzij de sponsoren en vrijwilligers een succes geworden. Het geeft elke keer weer zoveel energie en voldoening om mensen te kunnen helpen. We doen het elke keer weer met liefde. We zien ook dat het steeds minder een taboe wordt om over de ziekte te praten. ”

Sponsors
De verwendag werd gesponsord door de Alblasserdamse IJsclub, Hotel Van Krimpen (salades), ’t Kaasmes (broodbeleg), Bakker Van der Wegen, Albert Heijn(broden en frisdrank), Wispaja Administratie en Belastingadvies, Van Mourik (bloemen op tafel) Ron’s Bloemensjop (bloemen voor de gasten), Robert van Mechelen van VMD Foodservice uit Moerdijk en de mensen die wat in de fooienpot van Saskia hadden gestopt.